Riskokare – En perfekt present till en student!

Riskokare är populära för alla kategorier människor, men för studenter fyller de flera funktioner som verkligen underlättar vardagen. Och då det ofta är svårt att hitta en bra present till familjemedlemmen som ska börja studera så är riskokaren ett riktigt bra alternativ och i denna artikel kommer vi att gå igenom allt du behöver känna till för att göra ett bra köp.

Vad finns det för alternativ

Det finns två typer av riskokare. Det enda alternativet är riskokare för micron, det andra alternativet är vanliga riskokare. 

Riskokare för micron: Detta alternativ är designat som en bunke där man fyller på med ris och vatten. Sedan sätter man in den i micron och cirka 10 minuter senare så har man färdigt ris. Fördelen med denna typ av modell är att de är väldigt simpla och passar perfekt till en student som kanske bara har en micro på rummet och i övrigt delar kök med andra och kan ha svårt att få plats alla gånger. Nackdelen är att man ofta bara kan göra ris i den och inte några andra rätter samt att riset blir inte riktigt så bra som med en riktig riskokare. 

Vanlig riskokare: En vanlig riskokare är betydligt bättre på att laga ris och får alltid ett helt perfekt resultat som är exakt samma varje gång man använder riskokaren. Vissa modeller har även extra funktioner som gör att man kan tillaga fler rätter som soppor, gröt eller för att ångkoka grönsaker, fisk eller kött. Allt du behöver är ett eluttag att koppla in riskokaren i och sedan kan du laga mat så även här slipper du behovet av ett helt kök.

Vart hittar man riskokare? 

Oavsett vilken typ av modell som du föredrar så finns de att köpa på de flesta stora elektronik- och köksbutiker. Men för att hitta de bästa modellerna på marknaden så rekommenderar vi att besöka kokare.se som listat alla de bästa riskokarna på marknaden oavsett kategori och typ.     

Fler fördelar med riskokare

Det är inte bara att man inte behöver en spis som är en stor fördel utan det finns mer saker som gör dem till en bra och uppskattad present. De kommer vi att gå igenom här! 

De sköter sig själva: I alla fall så nära sköter sig själva som man kan komma. Du behöver bara lägga i rätt mängd ris och vatten, trycka på startknappen och sedan sköter riskokaren resten utan att du behöver vakta grytan eller hålla koll på tiden. Vissa modeller mer avancerade modeller kan även behöva ställas in på rätt kokprogram men det är alltid en enkel process.  

Riset blir alltid samma: Detta knyter samman lite med punkten ovan och relaterar till att man inte behöver vakta grytan. Då riskokaren gör allt själv blir riset exakt likadant vid varje kokning och kommer att ha samma smak och konsistens varje gång du äter det. 

Timer och varmhållning: Efter en lång dag i skolan kan det vara jobbigt att ens fundera på att förbereda mat och här har riskokare en stor fördel. Med timern kan du förinställa när riset ska börja koka så att det är klart när du kommer hem och varmhållningen gör att temperaturen hålls perfekt även om du skulle bli lite sen, då funktionen går igång automatiskt. Det är värt att notera att alla modeller inte har båda funktionerna och det är viktigt att kolla vad som gäller för modellen du är intresserad av. 

De är ganska billiga: Trots att de har väldigt stort användningsområde så är riskokare ganska billiga. De billigaste alternativen börjar på ett par hundralappar, men med de modellerna kan man inte räkna med några extra funktioner som till exempel timer. Men man kan få riktigt bra riskokare som har flera olika kokprogram, kan användas till mer rätter och som har både timer och varmhållning för lite under 1000 kr. 

Slutsats

Som du ser är riskokare en riktigt bra present som passar perfekt att ge till familjemedlemmen som ska börja studera. De är även ganska billiga att köpa vilket alltid är ett plus!